gasztro
Mániákus mindre nyitottként már régóta szemeztem a L'École de Grande Pâtisserie francia cukrász iskola több hihetetlen workshopjával is: francia kenyerek, tartelette, tradicionális francia teasütik, macaron, créme brûllée, choux, baba au rhum, galette des Rois. Sőt nyáron gyerek cukrász tábort is tartanak! Ugye!?
Végre találtam szabad időt, sőt még a család is tudott hanyagolni, úgyhogy sikerült eljutnom a - nagy mumusnak tartott - croissant, vagy leveles tészta workshopjukra.
A kertünkben visszavonhatatlanul beindult a nyár. Mondom ezt úgy, hogy nincs konyhakertünk csak díszkert, bár ahol tudtam egy-egy zsebkendő területen, vagy helyes kis cserépben mindig ültetek fűszernövényeket, vagy amiket Misu és Brúnó is le tudnak majd szüretelni pl. koktélparadicsomot, epret.
Így nálunk a szezon a harsogó zöld hetyke kis citromfű bokor torzsára nyírásával kezdődik. A fiúk türelmetlenül várják, hogy mikor vághatják már le a citromfű leveleit, amit addig mindig csak megkóstolhattak, amikor a kapun bejöttek.