A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü

Capitano Banana - avagy Tűzoltó szülinapi parti egy kis kalózos beütéssel

Capitano Banana - avagy Tűzoltó szülinapi parti egy kis kalózos beütéssel

Misu és Brúnó 5 évesek lettek. Anno amikor a 28. hétre megszülettek, nagyon távol állt tőlem már maga a gondolat is, hogy egyszer majd az 5 éves szülinapjukra készülünk. Szerencsére ezt is megértük!

A fiúk  - mint ahogy minden fontos eseményre az életükben - már jóval korábban elkezdenek rá készülni.... Nem is tudom kitől örökölték??? Ugyanis bejelentették, hogy akkor ők most ilyen és olyan szülinapi bulit akarnak, és hogy kiket akarnak meghívni a partira.

Mivel egy ovis csoportba járnak és kiadtam az utasítást, hogy összesen 10 kis vendéget hívhatnak - mindketten heroikus küzdelmet folytattak, hogy beleférjenek a fejenkénti bűvös 5-ös létszámba. Tudjátok! Az a bizonyos szülinapi ökölszabály... Ahány éves a gyermek, annyi vendéget hívhat meg a szülinapi bulijába.

A farsang óta nem volt kérdés, hogy az idei szülinapi téma a Tűzoltó és a Kalóz lesz. Misu Tűzoltónak, Brúnó pedig kalóznak öltözött, amire már november óta készültek.

Annak ellenére, hogy nem vagyok semmi jó elrontója, közöltem a fiúkkal, hogy csak az egyik témát vagyok hajlandó megvalósítani a bulin, a másik csak "köszönő" jelleggel lesz észrevehető. Szerencsére nem kellett őket sokáig győzködni. Így egy kicsit eklektikus, kalóz beütésű tűzoltó partit hoztunk össze nekik.

Majd következett a tervezés. Grafikusunk, Dite ismét igazi remekművet alkotott. A Tányéralátét önmaga már egy szuper kis játék volt, de ne szaladjunk annyira előre.

OK! Tűzoltó téma. Végiggondoltam, hogy mi a legjellemzőbb a Tűzoltó témára: a színek (citromsárga, narancssárga, piros), lángok.

Vettem egy papírt jegyzetelni és gyorsan összegyűjtöttem az ötleteimet az ételekre, az italokra, a dekorációra és a programokra. Hamar össze is jött egy jó kis lista, amit a végén inkább rövidíteni kellett mint, pótolni. Miután véglegesítettem a feladatlistát, gyorsan be is osztottam, hogy mit mikor kell megcsinálni és beszerezni stb.

Ekkor jött a felismerés, hogy a Brúnónak beígért Kalózos feeling még nincs meg. Újratervezés! És mi született ebből a különböző korszakok keveredéséből, a jó és a rossz fiúk egyvelegéből? Egy szuper kis buli, ahol a gyerekek még a torta felvágására is alig akartak előjönni.

Már a meghívó is sejtette, hogy a kis Vendégeknek milyen fontos szerepben kell majd helytállniuk.

Nem csak a party design dekorációval díszítettem fel a lakást, hanem "lángra is gyújtottam" az étkezőt. Krepp papírból igazi csodákat lehet alkotni. Az alapanyagokat a Pantonban szereztem be.

Az étkezőasztal a kalóz papír hajók és a tűzet oltó tűzoltó autók helyszíne lett. A papírhajókba stílszerűen halacska kekszet tettem.

Tűzoltó és Kalóz Party

A svédasztal is vibrált a tűzes hangulattól.

Tűzoltó és Kalóz Party-Svedasztal

Készítettem házi tűzoltós Mini Pizzát és Kalóz Hot-Dogot. A házi tésztáknál én esküszöm Limara Péksége tuti és többszörösen kipróbált és bevált pizza és hot-dog kifli receptjeire.

Tűzoltó és Kalóz Party_svedasztal2

Tűzoltó és Kalóz Party-MiniPizza

Tűzoltó és Kalóz Party-HotDog

Aki megszomjazott az választhatott narancslé, almalé vagy házi málnaszörp között. Nagy örömömre a gyerekek többsége a finom házi szörpöt választotta.

Tűzoltó és Kalóz Party-Italok

Voltak egyéb stílusos harapnivalók is: Lángmártogatós, Lángkukac, Gumitömlő és Gyümölcsnyárs is, de a legnagyobb sikere a Capitano Banana-knak volt.

Tűzoltó és Kalóz Party-Láng mártohgatós

Tűzoltó és Kalóz Party - Lángkukac

Tűzoltó és Kalóz Party-Gumitömlő

Tűzoltó és Kalóz Party-CapitaniBanana

A legfontosabb, a szülinapi torta. A két fiúnak persze két torta járt. Viczkó Bea (Kopenka) ismét bűbájosat alkotott. Az egyik tortán a tűzoltásban megfáradt éppen nem kormos tűzoltó piheg, a másikon pedig a vagány tetkós kalóz figyeli a távolt. A gyertyagyújtásnál majdnem felgyulladt a gyönyörű láng dekoráció az asztalnál, de a szemfüles kis csapat hamar a "tettek mezejére lépett".

Tűzoltó és Kalóz Party_Torta

Köszönet mindenkinek, akik fantasztikus tehetségükkel hozzájárultak a parti sikeréhez és hangulatához, illetve azoknak, akik készültek és eljöttek, hogy felejthetetlen élményt adjanak Misunak és Brúnónak.

Gyerekek: Abigél, Cili, Kira, Lilla, Zsófi, Domi, Emil, Máté, Miki, Tibi

Torták: Viczkó Bea (Kopenka)

Fotók: Borbély-Kál Cecília

Dekoráció: Butlers

Tartalomhoz tartozó címkék: blog