A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü

LEGO party - A nagyon várt 6. szülinap

LEGO party - A nagyon várt 6. szülinap

Tavasz első napján újra szülinapot ünnepeltünk. Misu és Brúnó 6 évesek lettek. Nem gondoltam volna, mikor kis egykilós kis vekniként a 28. hétre megszülettek, hogy egyszer eljön ez a nap is és már 6 gyertyát fújnak majd el a szülinapi tortájukon. Ám ugye tudjuk az idő nagy úr és lám hogy eltelt ez a röpke pár év.

A fiúk idén is nagyon készültek a szülinapjukra. Biztosan a mi hibánk, de máshogy nem tudjuk megoldani és 3x ünnepeljük őket. Egyszer a család, majd az oviban, ahová tortát is visznek be, illetve még egyszer itthon kis ovis barátaik körében. Nem tudom, ez nálatok is így van???

Idén szerencsére nagy egyetértés volt!. Mindketten a LEGO téma mellet döntöttek, bár Brúnónak volt egy csöpp Star Wars fellángolása. Egy picit engedtem, majd később meglátjátok...

Szóval miután a téma elfogadásra került a két kis megrendelőmtől, nekikezdtem a tervezésnek: meghívó, dekoráció, étel, ital stb.

Először - ahogyan a nagy Partyszervezési Kézikönyvből is már biztosan tudjátok - a meghívót készítettem el, hogy a kis barátok idejében megkapják. Az első sokk ott ért, amikor a fiúk külön-külön összeállították, hogy kiket szeretnének meghívni. (Tudjátok, van az az egyszerű ökölszabály: ahány éves a gyermek annyi kis vendéget hívhat meg.) Igen ám csak nálunk ugye, mivel ikrek ez dupla, még akkor is, ha van átfedés a meghívottak között. A létszám 12 főnél állt meg, plusz a 2 ünnepelt... 14 gyerek egy lakásban!!!! Szuper! Ám tavaly is nagyon helyesek voltak a gyerekek, úgyhogy nem volt idén sem mitől félnem.

A meghívó elkészítésbe a fiúkat is bevontam. Abból indultam ki, hogy LEGO formájú legyen. Egy A4-es karton lapra terveztem meg, direkt úgy, hogy kettéhajtva majd egy 2x3 LEGO kockának nézzen ki. Kivágtam 6 db korongot és gumis kétoldalú ragasztóval felragasztottam. Ez azért volt fontos, hogy a kis köröknek legyen az árnyék miatt térhatása, pont mintha LEGO lenne. Az elkészült meghívókat 2 héttel korábban adták át a fiúk az oviban a kis barátaiknak. 

A meghívó projekt teljesítése után jött a dekoráció. A hagyományos Happy Birthday girland, zászlófüzér készült el elsőként, ami LEGO kockák és LEGO betűkből állt össze. Persze ezt azonnal fel kellett tenni a lakás legnagyobb falára, mert a fiúk nem bírták ki a buli napjáig.

Utána a dekorációt két alap motívum köré építettem fel: LEGO kocka (pöttyökkel ) és a sárga LEGO ember, amit nálunk a fiúk LEGO bácsinak hívnak. Így készítettem "pucér" sárga LEGO emberkékből egy girlandot, akik épp a falra másznak fel. 

 

A LEGO bácsi jó design elemnek tűnt, úgyhogy a feje máris "ráugrott a szívószálakra". Két kis vízszintes vágás után simán fel lehetett húzni a LEGO fejeket a szívószálra. A hátoldalára meg rárajzoltuk a gyerekek óvodai jeleit. Így mindenki mindig megtalálta a saját poharát. (Nagy előny 14 gyereknél!)

A LEGO kockák és bácsik felkerültek a tányéralátétre is, ami most is természetesen 2in1 megoldással készült, azaz a gyerekek felöltöztethették (kiszínezhették) a LEGO bácsit.

A lányok körében nagy sikert aratott a LEGO bácsis és nénis fotósálarcok, azon belül is a csókos szájú LEGO néni. Nem is értem, hogy a fiúk miért nem ugrottak rá, pedig sok jópofa LEGO bácsit találtam ki. Ja, tudom már, mert kis sem látszódtak az autós dobozokból...

A desszertasztalra is jutott egy kis LEGO dekor. Oda menükártyákat és kis party zászlócskákat készítettem. A kis zászlócskák nagyon jó szolgálatot tettek a mini húsgolyókba szúrva. Minden gyerek számolta mennyi és milyen színű húsgolyót evett meg. Így ez sem maradt.

      

 

Számomra az idei nagy kihívás - mert azért nekem is mindig van - a szülinapi torta volt. Idén úgy döntöttem, hogy én csinálom meg. LEGO témában!?  Noooormális vagyok???  

Rácuppantam a netre és egy instant és intenzív tortakészítés tanfolyamat abszolváltam gyorsan magamnak. Milyen tortát süssek? Milyen legyen tésztája? Mekkora legyen? És a krémje? Milyen eszközök kellenek hozzá, ami nincs itthon? Fondant vs. marcipán borítású legyen? Na, csak a lényegesebb kérdések.

Ja, azt még nem említettem, hogy Brúnó Star Wars-os BB8 droidot, Misu pedig piros vadászrepülőt akart marcipánként a tortára... ÉRTITEK!? Nem volt más választásom, nekiveselkedtem a netnek.  Most is mint mindig hamar megtaláltam a választ, sőt szinte szembejött velem a tökéletes megoldás. Ugye tudjátok, hogy nincsenek véletlenek? Rátaláltam a Süss Velem webshopra, amit Biró Viktória hobbicukrász és blogger neve fémjelez. Egy szuper kis online cukrász bolt. Pont olyan kezdő otthoni cukrászoknak mint én. Szuper dolgokat lehet itt kapni, nemcsak alapanyagokat, hanem különböző kellékeket és eszközöket is. Sőt egy letölthető receptkönyvben - ami tele van hasznos sütési ötletekkel és tanácsokkal is - meg is találtam a receptemet. Különben ebben receptkönyvben tényleg isteni tortareceptek vannak. Én azóta már hármat meg is sütöttem és mind isteni lett - mások elmondása alapján is. :-) 

Nem is kellett több. Amint összeállt a fejemben a torta belül és kívül is, máris megrendeltem a majdnem 2 kg marcipánt a szivárvány szinte minden színében. Hatalmas meglepetés akkor ért, amikor másnap reggel kaptam az SMS-t, hogy megérkezett a csomagom és mehetek is érte. Köszönet Viki a szuper gyors kiszolgálásért és a finom marcipánért!

Így már másnap el is kezdhettem a marcipán LEGO kockák gyártását. Itt máris felütötte a fejét egy kis gond. Hogyan és mivel fogom a LEGO kockákon lévő pöttyöket megcsinálni? Rákerestem a Youtube-on LEGO fondant tortákra. Találtam is egy amerikai tutorialt, de ott az anyuka a boltban vett valami vékony fémlemez hengert és abból vágott le egy 3x2 cm-es lapocskát (a maradék 4,97 méterrel mondjuk nem tudom mit fog kezdeni), amit mini hengerré tekert és ezzel "szaggatta" ki a pöttyöket. Én azért ennyit nem szöszöltem vele, fogtam egy szívószálat és levágtam egy kb. 6 cm-es darabot belőle és azzal gyártottam a marcipán "tarhonyákat" - mert kb. ekkorák voltak a pöttyök, amiket gyártottam. Ezután jött a méretarányos marcipán LEGO kockákra (4x2, 3x2, 2x2) a "tarhonyák" felrakása. Na, ettől azért be lehetett kattanni. Ráadásul még kitaláltam, hogy muffint is sütök (mert kellett egy tojásmentes desszertet is készítenem, az egyik kis vendégünk miatt) és azt is ezzel díszítem, mármint marcipán legokkal.

Szóval a lényeg, hogy elkészült a nagy mű. Úgy gondolom, igazán büszke lehetek rá. Első szülinapi formatortám, aminek minden részletét egyedül csináltam. A fiúk és a gyerekek is imádták. Persze annyi marcipán LEGO lett a végén, hogy a gyerekek hazamenetelkor is kaptak még belőle. 

Annak ellenére, hogy idén is sok készülődés volt a szülinappal, minden perce megérte. A gyerekek hatalmas kurjongatásai, göndör kacagásaik és a folyamatos zabolátlan musztáng lovakkal vetekedő csatakos izzadságba csapó szaladgálásuk bízom benne, hogy felejthetetlen élmény lett számukra. A finom falatok elfogytak, a repülő lufik leengedtek a szobák elcsendesedtek. A szuper ajándékok és az emlékek viszont megmaradtak, és ez így is van jól. Köszönjük, hogy eljöttetek! Jövőre veletek ugyanitt!

A hangulatfelelősök: Abigél, Cili, Domi, Kitty, Keve, Lilla, Marci, Máté, Miki, Réka, Zsófi, Tibike

Boldog 6. Szülinapot drága Misum és Brúnóm!

LETÖLTHETŐ INGYENES LEGO PARTY SABLONOK (PDF)

  1. Happy Birthday LEGO Girland
  2. LEGO Menükártya / Ültetőkártya (felirat nélkül)
  3. LEGOember girland
  4. Szívószálra LEGOember fej
  5. Fotóálarcok 
  6. Mini zászlók szendvicsekhez, falatkákhoz
Tartalomhoz tartozó címkék: blog