A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü

Egy varázslatos dupla születésnap

Egy varázslatos dupla születésnap

Úgy kezdődött, hogy 3 éve, amikor először beléptem a frissen megnyitott  KisVilla dupla szárnyú üvegajtaján egyből megérintett a hely leheletfinom varázsa, és egyből el is eldöntöttem, hogy itt valamikor nekem lesz valamim. Sajnos akkoriban nem igazán adódott alkalom arra, hogy ez bárhogy is összejöjjön. Nem volt sem esküvő, sem kerek születésnap sem semmi a családban, hogy oda szervezzem.

Aztán idén, amikor is tudatosult bennünk, hogy én a 40., Misi férj pedig az 50. születésnapunkat ünnepeljük, végre eljött a várva várt alkalom. Én mint egy kis zizegő méhecske vetettem bele magamat a szervezés hatalmas habos tengerébe. Hihetetlenül élveztem minden percét!

Tudjátok mikor kezdődött minden? Majdnem 4 hónappal ezelőtt! Akkor merült fel az ötlet, és akkor kerestem meg Krisztát a KisVillában, hogy találjunk egy megfelelő időpontot a dupla szülinapozásra. A történethez hozzátartozik, hogy az igazi szülinapunk, nekem március közepén, Misi férjnek pedig november végén van. Tehát így magától értetődött, hogy a számtani közepén, azaz július közepén legyen a buli.

A KisVilla vadregényesen romantikus kertjét, már márciusban - 4 hónappal korábban - lefoglaltam. Krisztával -e bűbájos hely megálmodójával fél szavakból is megértettük egymást. Így hamar összeállt, hogy pontosan mit és hogyan szeretnék. 

Mivel már meg volt a helyszín és az időpont is, így nem is vártam sokat, májusban - 2 hónappal a buli előtt - ki is küldtem a meghívónkat a barátainknak, hogy még időben be tudják írni naptárjaikba a dátumot. Gondolhatjátok, hogy Te jó ég, ennyi idővel hamarabb, de ha végigolvassátok, hogy miket álmodtam meg az álomhelyszínre, akkor megértitek.

Igaz, hogy adott volt az elvarázsolt helyszín, de már akkor tudtam, hogy a szülinapra szeretném valami személyes dekorációval még emlékezetesebbé tenni az estét. Kriszta meleg szívvel ajánlotta Csáky-Nagy Krisztát (Kikit) a Kreatanya alapítóját, aki már több esküvőt és szülinapot álmodott meg a KisVilla kertjében. Örültem neki, mert a közösségi oldalán látott fotók alapján már amúgy is nagy rajongója voltam munkájának, így nagy lelkesedéssel vártam a találkozót, amikor is az i-re feltettük a pontot. Nagy egyetértés volt köztünk mindenben, és mondhatni egymás gondolatában olvastunk. Ne is mondjam a találkozó első 20 percében szinte meg is beszéltünk mindent. Így a fennmaradó időben tudtunk más egyéb dolgokról is beszélgetni, és hamar ki is derült milyen sok közös dolog van a kettőnk életében.  

Sokan azt gondoljátok, hogy A DEKORÁCIÓ egy ilyen, vagy bármilyen eseményen nem is olyan fontos, meg csak kidobott pénz. Szerintem pedig az étel és ital után a második legfontosabb dolog. Megkérdőjelezhetetlen szerepe van azt est hangulatának kialakításában, és hogy a vendégek tényleg a bőrükön érezzék a "feelinget".  Hiszem, hogy környezetünk igenis hatással van ránk, és nagyban befolyásolja a lelkiállapotunkat. Így ha azt tudjuk pozitív irányba befolyásolni, akkor mindenképp tegyük meg. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Használjuk a kedvenc, harmonizáló színeinket. Gondoskodjunk hangulatvilágításról, színes, illatos mécsesekről, úszógyertyákról. Itt-ott elhelyezett egy-két friss, gyönyörű kisebb-nagyobb virágcsokrokkal egyszerűen nem lőhetünk mellé. Egy sarokban megbújó tükör, előtte virágok, míves tányérok, tálalók az asztalon, zászlógirlandok, hogy ne is soroljam tovább. Na, Kiki ebben egy igazi őstehetség. Olyan hihetetlen fegyelemmel dolgozik, hogy szinte képes kizárni maga körül a világot, hogy csak a hangulat megteremtésére koncentráljon. Fantasztikus tehetséggel alkotja meg a tökéletes egyensúlyt a különböző dekor elemek között, s a végeredmény maga a csoda. Olyan természetesen és profin nyúl mindenhez, hogy az hihetetlen. Nem érzel semmilyen erőltetettséget, vagy " izzadságszagot", mert mindenből pont annyi, úgy és ott van amennyinek, ahogyan lennie kell.

A közös munkánkat az esemény meghívója alapozta meg, amelyet én terveztem. Olyat akartam készíteni, ami egyben férfias, de vannak benne csajos elemek is. Hiszen dupla szülinapozunk, vagy mi a szösz. Így alakult ki a fekete fehér csíkos elegáns design, kis színes akvarell rózsákkal. Ezt a két elemet vittem végig az est dekorációján. Kiki ez alapján állította össze a pompom-, és a virágdekorációt.

 

 

    

 

 

Készítettem még tányéralátéteteket a légiesen könnyű kis francia kerti bútor asztalaira, Happy Birthday zászló girlandot, melyek a fák ágai között lengedeztek. Az étlap és itallap is persze ebben a designban készült, illetve a menükártyák is a fantasztikus ételekhez, melyet így utólag is nagyon szépen köszönünk Máténak, EtyekM.

  

 

 

És mitől lett sava borsa az estnek?

Zene: két héten keresztül válogattunk a nekünk oly kedves, régi emlékeket idéző zenéket, pl. az építőtáborban erre a zenére keltettek minket... Beleástuk magunkat a 70-90-es évek nagy válogatásaiba, slágereibe. Ismeritek a Spotify alkalmazást? Egyszerűen beleszerettem! Közel 400 dalt válogattam össze, és este csak rá kellett csatlakoztatnom a telefonomat a bluetoothos mini hangszóróra, és egész este mentek a szuper slágerek. A vendégeknek utólag nyilvánossá kellett tennem a playlistet, mert nagyon bejött nekik is.

Videó: készítettem egy  20 perces videót az elmúlt 40 és 50 év fotóiból. Persze ez sem volt 2 perc! Intenzív egy hetes munkámba került, de őszintén szólva nagyon megérte. Voltak nagy röhögések a nézése közben. Két dolog lebegett a szemem előtt mikor készítettem: szerepeljen benne közös életünk nagyobb döntései, és a lehető legtöbb fotón szerepeljenek a barátaink. A videót egy igen egyszerű és könnyen használható, nemrég felfedezett, videó szerkesztő oldalon készítettem el: www.animtoto.com. Mindenkinek csak ajánlani tudom, "drag&drop" alapon tudod feltölteni a képeket és még egy adott zenetárból is tudsz, akár stílus alapján is zenét választani a vetítéshez. Annyi infó még csak, hogy alapból minden elkészült oldalon rajta van az cég logója, de ha előfizetsz mondjuk csak 1 hónapra ($18) akkor lekerül róla. Az elkészült már logó mentes filmet, pedig akár le  mentheted.

"Fess velünk - nekünk" festő program. Varga Dalma álmodta meg ezt a mini programot a vendégeknek. Egy előre egyeztetett kompozíciót rajzolt elő egy festővászonra, melyen színkódok alapján kellet kifesteni a részleteket. A csel az volt, hogy minden vendég választhatott egy szín(kódo)t és azzal festhette ki a festmény rá eső színű részét. Így a végén egy igazán egyedi, a vendégek keze által készült műalkotást is kaptunk ajándékba. Ugye milyen csodás?

 

 

 

Évszámos poszter: egy vidám és érdekes összegzés, felsorolás, hogy mi is történt 40 és 50 éve a nagyvilágban. Ki nyert abban az évben Oscar díjat? Milyen slágerek vezették a listákat? Milyen híres emberek születtek abban az évben? A vendégek az első betűtől az utolsóig elolvasták, voltak nagy rácsodálkozások.

 

Óriás számos lufik: sikerült beszereznem egy óriás arany 40-es és egy ezüst 50-es lifiszámot, nehogy elfelejtsük, hogy mit is ünneplünk.

Kívánság lampiont is felengedtünk. Tudjátok, az a gyönyörű látvány, amikor vagy 1000-t meggyújtanak egyszerre a tengerparton és eleresztik kívánva valamit. Nálunk csak 10 volt, mert féltem, hogy felgyújtjuk Biatorbágyot... Tényleg volt valami megfoghatatlan hangulata, ahogy a kis mini "hőlégballonaink" elindultak a nagy fekete éjszakába egyre feljebb és feljebb, míg el nem tűntek.

Saját készítésű szülinapi torták. A csajos verzió egy dupla citromos. most oly divatos naked torta lett, a fiús pedig egy csokis mangós tequillával megbolondított marcipán torta volt.

A sok szó helyett inkább beszéljenek a fényképek, milyen is volt a számunkra a TÖKÉLETES születésnapi party, amelyre örökké emlékezni fogunk. Köszönjük szépen minden résztvevőnek, hogy ilyen felejthetetlenné tették nekünk ezt a napot:

Barátoknak, Szomszédoknak, Iskolástársaknak, Munkatársaknak

Helyszín: Kutfej Kriszta - KisVilla, Biatorbágy

Dekoráció: Csáky-Nagy Krisztina - KreaTanya

Catering: Illés Máté - EtyekM

Fotók: Egyed Melinda  - Simple-a-more, Csáky-Nagy Krisztina, Kátai Gréta

Egyedi papír dekoráció: Kátai Gréta - Kátai Party Design

Közös festés: Varga Dalma

 

Amennyiben Te is szeretnél stílusosan ünnepelni életed bármely nagy eseményét, keress bártran bármelyik elérhetőségünkön.